Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Agentii de turism >

Avantajele achizitionarii pachetelor turistice prin agentiile de turism

Avantajele achizitionarii pachetelor turistice prin agentiile de turism

Din ce in ce mai mult in ultima vreme, pe langa concediile petrecute in tara, romanii aleg si vacante in afara granitelor. Preferintele acestora s-au diversificat, astfel incat pachetele turistice existente pe piata au devenit din ce in ce mai variate si acopera o paleta larga de destinatii.

Desi simplu la prima vedere, alegerea unui sejur reprezinta un proces destul de complex. Astfel, pe langa cea mai potrivita destinatie de calatorie pentru el si familia sa, turistul este pus in fata faptului de a decide modalitatea de transport, tipul de cazare, masa si toate celelalte elemente care intregesc un pachet turistic. Aici intervine rolul agentiei de turism, respectiv acela de a simplifica procesul de cumparare si de a oferi consiliere clientilor sai.

Agentiile dispun de o baza de date importanta rezultata in urma colaborarii cu alte agentii si operatori de turism nationali si internationali, care nu sunt informatii accesibile clientilor individuali, astfel incat oferta poate fi destul de generoasa, agentia reprezentand practic interfata dintre furnizorii de servicii turistice (lini aeriene, companii de transport, hotelieri, restaurante, ghizi) si turist.

Avantajele achizitionarii de pachete turistice de la firmele specializate sunt multiple si deloc de neglijat. Uneori, chiar si alegerea destinatiei poate fi dificila pentru cei nehotarati. Astfel, agentul de turism, consiliaza clientul in incercarea de a oferi cea mai buna varianta, scutind turistul de timpul pierdut pentru documentare, ofera sfaturi si acorda informatii cu privire la bagaje, cursul de schimb ori la avertismentele de calatorie. Agentul poate cunoaste personal destinatia pe care o promoveaza in urma vizitelor facute de el sau de colegii sai la fata locului, oferind astfel informatii pertinente si detaliate, inclusiv orarele mijloacelor de tansport locale, programele magazinelor, locatii de evitat, diverse costuri, taxi, bacsisuri, etc. Pregatirea pe cont propriu a unei calatorii, achizitionarea componentelor pachetului separat (cazare, transport, masa) si informarea asupra obiectivelor turistice necesita mult stres si ore petrecute individual in fata calculatorului ori a unei reviste de specialitate.

Un alt avantaj important este pretul mai scazut oferit de agentia de turism, mai ales la pachetele ce au toate serviciile incluse, datorita faptului ca la baza conceperii pachetului stau contingentele mari cumparate de la furnizorii de servicii turistice, beneficiind astfel de tarife mai mici fata de cele afisate sau comunicate individual turistului de catre acestea.

Prin incheierea contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice cu agentia de turism, clientul primeste toate documentele de calatorie necesare si ii este mai usor sa remedieze orice neajuns intervenit sau probleme aparute prin contact direct cu agentia, decat sa negocieze singur cu hotelul ori compania de transport. De asemenea, turistul este asigurat si pentru insolvabilitatea sau falimentul agentiei de turism, putand solicita plata unor despagubiri, in functie de conditiile si termenii stipulati in contract.

In momentul achizitionarii pachetului turistic de la agentie, clientul are posibilitatea de a incheia pe langa asigurarea medicala si o asigurare storno pentru acoperirea pierderilor cauzate in urma anularii calatoriei de catre acesta datorita unor evenimente neprevazute, lucru care ii permite rambursarea sumei platite.

Agentia de turism poate facilita obtinerea de vize si poate pune la dispozitie ghid specializat sau insotitor de grup care are responsabilitatea sigurantei turistilor si a bunei desfasurari a calatoriei.

In concluzie, prin cumpararea pachetelor turistice de la agentiile de turism clientul beneficiaza de servicii complete, tarife scazute, siguranta, facilitati de plata in rate, servicii locale aditionale (transferuri, inchirieri masini, excursii, asistenta turistica si tururi de oras, rezervari de bilete la teatre, etc.), economie de timp si isi poate estima bugetul total necesar vacantei inca din momentul achizitionarii acesteia, fara surpriza unor costuri ascunse ce obliga turistul la plata acestora la destinatie. Si nu in ultimul rand, agentiile tin la curent turistul cu cele mai bune oferte de early booking, last minute si alte discount-uri si oferte speciale lansate pe piata, astfel incat acesta sa fie permanent informat si sa se bucure de cele mai bune variante de petrecere a vacantei.
26 aprilie 2012, Infoturism.ro
Care este parerea ta?